Find Et Job Med Linkedin & Google Underretninger

Find Et Job Med Linkedin & Google Underretninger

LinkedIn og Google underretninger giver flere muligheder for folk i arbejdsløshedskøen til at finde job. Via nettet kan man orientere sig om – og deltage i – seminarier, gå-hjem-møder samt andre netværksmøder. Via det professionelle sociale netværk LinkedIn kan man komme i direkte kontakt med en kommende arbejdsgiver. Et bredt netværk skaber også på længere sigt gode muligheder på job-markedet. Det handler kort sagt om at gøre sin profil og kompetencer mere synlige.

 

Hvad er Google Alerts

Google underretninger (eller Google Alerts) er en gratis notifikations service. Google Alerts (underretninger) er bundet op på Googles søgemaskine, og da Google har den største andel af det danske marked for søgninger, er Google klart den vigtigste søgemaskine at få data fra. Google Alerts giver opdateringer på tweets, blogindlæg, hjemmesider og andet net-indhold.

Google Alerts virker ved, at hver gang der bliver lavet en søgning på de søgeord, man overvåger, bliver der sendt en mail til den tilmeldte email-adresse, hvis der er nye søgeresultater i forhold til sidste søgning.  Med Google Alerts sker der en dybdegående, automatisk søgning på nettet. Denne dybdegående søgning sikrer at modtageren også får søgeresultater man ikke umiddelbart selv ville fange ved en Google-søgning.

 

Tips & Trick ved brug af Google Alerts

Hvis du vil opnå de mest relevante søgeresultater er det en fordel at sætte søgeordene i anførselstegn (” ”). Søger du f.eks. på søgeordene gratis seminar i københavn, vil anførselstegn (”gratis seminar i københavn”) betyde, at de søgeresultater der passer individuelt på søgeordene bliver sorteret fra. Derved får man sendt underretninger om de resultater, hvor alle de fire søgeord indgår i en sammenhæng.

 

 

Udbyg dit professionelle netværk med LinkedIn

LinkedIn er et internationalt professionelt socialt netværk, hvor du i et professionelt miljø kan interagere med – og engagere dig i – virksomheder og ansatte på tværs af organisationer og sociale lag. Fokus er på karriere og arbejdsliv. Der er 750.000 danske profiler på LinkedIn.

Det grundlæggende udgangspunkt for dig er naturligvis, at du har oprettet en komplet LinkedIn profil. Er dit udgangspunkt i orden, er LinkedIn et stærkt værktøj til netværk. Via din profil giver det – en måske kommende arbejdsgiver – et godt indblik i dine kompetencer.

Den personlige profil på LinkedIn ligger højt i søgemaskinerne. Præcis indeksering i søgemaskinerne er en god ting, fordi du på den måde kan konkurrere på søgeord i søgemaskinerne uden at have en hjemmeside. Udfyld derfor din profil med omhu. Vær særlig omhyggelig med de ord, du gerne vil findes på. Det kan nemlig betyde, at du kan komme øverst i LinkedIns interne søgeresultater på netop dine søgeord. Og det giver synlighed.

Et godt råd: Husk! Når du ansøger andre om at gøre dem til en del at dit professionelle netværk på LinkedIn, så skriv en personlig hilsen til dem. Lad være med at benytte LinkedIns standardtekst. Personlighed giver en bedre start på et professionelt venskab.

 

Tilmeld dig og udnyt grupper for jobsøgende

Der er i skrivende stund ca. 1 million grupper på LinkedIn. En del af disse grupper skaber kontakt mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Hvis du melder dig ind i en sådan gruppe, har du mulighed for i et professionelt miljø at interagere med ligestillede, holde dig opdateret og gribe nye muligheder. Du kan også få fordel af at melde dig ind i grupper inden for dit eget kompetenceområde, hvor du selv kan give (eller modtage) gode råd.

Nedenfor er 3 grupper, der kan anbefales til jobsøgende på LinkedIn:

–          Digital Works – digitalt salg & marketing: Udover at være en kilde til hvad der sker indenfor digital markedsføring, kommer der også løbende jobopslag indenfor samme branche.

–          Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes: Her finder man løbende en bred vifte af job opslag og folk der giver sparring til jobsamtaler, jobsøgning m.m. ganske gratis.

–          Netværk hvor studerende, nyuddannede og arbejdsgivere mødes: Her finder man også en bred vifte af job tilbud, gode råd og sparring.

 

 

Få anbefalinger på din LinkedIn profil

Det er vigtigt at få anbefalinger på sin profil. Anbefalinger er med til at skabe en mere komplet profil og gøre din profil mere troværdig, fordi andre udtrykker positivitet omkring dig og det arbejde, du udfører.

 

Afsluttende bemærkninger

Det grundlæggende udgangspunkt for dig er naturligvis, at du har oprettet en komplet og fyldestgørende LinkedIn profil. Sæt dig nogle kortsigtede mål, arbejd målrettet hen mod dem, brug minimum 15 minutter på at optimere din LinkedIn profil og deltag i de netværksmøder, der er relevante for din karriere.

Giv endeligt feedback på hvordan du selv har fundet jobbet? og hvad du selv gør for at finde nyt job? i kommentarfeltet herunder.

5 Kommentarer

 1. Hej Michael

  Enig, underretninger er geniale som jobsøgende, eller som freelancer. Jeg bruger det selv en del…

  Tak for godt blogindlæg:)

 2. Hej Michael
  Tak for en fin gennemgang af Google Alerts og LinkedIn, som jeg er helt enig med dig i, er gode værktøjer for jobsøgende.
  Hvis jeg skulle udfordre lidt, vil jeg dog sige, at synliggørelse gennem LinkedIn og overvågning af ens potentielle jobmarked via Google Alerts er elementer i en langsigtet strategi. Og værktøjer alene gør det ikke. Opbygningen af dit personlige brand sker over tid, hvor du øser af din faglighed og personlighed og forhåbentlig får synliggjort, at du kunne blive en fantastisk samarbejdspartner, medarbejder eller kollega.
  Er du akut jobsøgende fx opsagt eller ledig, skal du være ualmindeligt eftertragtet og heldig for at få et jobtilbud i inboxen alene via Google Alerts og LinkedIn.

  Skulle nogen finde på at spørge mig… Ville jeg råde til en mere aktiv og opsøgende social media jobsøgningsstrategi. Brug værktøjerne til at afdække dit jobmarked og gå målrettet efter at komme i dialog med medarbejdere og chefer på dine drømmearbejdspladser. Dialogen og kontakten kan du tage i grupper på LinkedIn (gå efter de faglige grupper, ikke jobsøger-grupper), på Twitter, Google+ osv.
  Enig i øvrigt med din pointe med den personaliserede besked – fortæl lige ud af posen, hvorfor du tager kontakt, og hvad det er, du har at tilbyde, der er relevant for netop den person/virksomhed.
  Bedste hilsner
  Eva

 3. Alle Youtube videoerne virker ikke.

  Vh
  Kim

 4. Spændende blog indlæg godt skrevet :) mvh. Jacob. Mediatester